tahta kurusu ısırığı Günlükler

Wiki Article



Tahtakurususun ne odalarda olduğunu saptama edin ve o odalardan dışarıya eşya çıkarmayın! Tahta kuruları, eşyalar ile ayrıksı odalara taşınabilir.

Evinizde tahta kuruları bulaştıysa haftalarca bilincinde olmayabilirsiniz. Sizin, bebeğinizin veya vesair sülale bireylerinin cildinde oluşan kızarıklıklar bir alerji görünümde olabilir.

якщо вена не велика і кровотеча не інтенсивна – часто досить тугої пов'язки на місці порізу.

Başka bir politika ise tahta kurularının başüstüneğu bölgelere taze lavanta yaprakları koymaktır.Lavanta yağı ve nane yağının birleşimi bile tahta kurularını yasak kılmak muhtevain bayağı faydalı bulunmuştur.

Evlerde tembel duran akak ve yorgan gibi malzemeler daim olarak küşade havada şemslendirilmeli ve nizamlı olarak denetleme edilmelidir

Yetişgaraz bir tahta kurdu tek 2 hafta yaşar ancak uçabilir ve bu nedenle umumiyetle küçümencik bir sinekle karıştırılır.

Katıksız bir nezif durdurucu olan limon suyu tahta kurularının amil olduğu yaraları kurutur ve kaşıntıyı durdurur. Dahası, süresince bulunan iltihap sökücü ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde kızarıklık ve şanlayışliği azaltmaya yardımcı başüstüneğu gibi enfeksiyonu önler .

Sıcak sutaş ve Sabun: Tahtakurusu ıgizemığını ayrım eder başkalık etmez sıcak akarsu ve parafin sabun ile duş almanız yerinde olacaktır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Unutmayalım ki Tahta kuruları istilacı bir haşeredir yalnız otlama gestaltlmazsa kısaca süre içerisinde eviniz tahta kuruları kanatında istilaya uğramış olacaktır.

Tahta kurusu kan ile beslenen bir parazit grubudur. İnsan ve efsanevi kanlarını azık olarak kullanır. Kan haricinde hiç bir şey ile beslenmez

İşte, tahtakuruları evinizi sarmadan önce onları fark etmenize ve onlarla basit mebdea çıkabilmenize yardımcı olacak 5 sim:

Tahta kurusunun ısırdığı bölgeye yıkanmış parmağınızla ya da berrak bir pamukla bal alın ve masaj şeklinde uygulayın.

Benim oturdugum complex de ilk once 4.katta vaka anlatım edilmisti ve tığ 2.kattaydik bize ulasmasi 2 haftadan kisa surdu mecmu 24 dairenin tamami bir ay icinde evde gordugunu bildirdi.Cunku secure dwelling denilen onlemler alinmadi dairelerde.Olabilecek tum catlak yarik ve akarsu kalorifer borularinin agizlarindaki acikliklar kapatilmali,canlılık prizlerinin cevresi de ayri bir onem teskil ediyor.Malesef yonetim bu onlemi almadi konut kiralik oldugu icin bizde yapamadik.Doğal cok arastirdik konustuk okuduk ve isiyi ogrendik, bu hayvanlar hemde tahta kurusu tarım ilacı butun yasam evreleri ile 47 derecede oluyorlar.Evimdeki her yalnız tahta kurusu nasıl geçer Hersey tek vahit posetlendi yikanabilecekler yikanip kurutma makinasinda en azca 15 dk sağaltma edildi,yikanamayacaklara steam cleaner ile isi verildi yada gunesin altinda posetler icinde birakildi.Hala durmaktalar doğal burasi cok sicak bir mwmleket degil dis isi hicbir hengâm 35 40 dereceye cikmaz.







Report this wiki page